Hitta din butik
Meny

Färgsprakande nyheter från Pretty Paper

Designtorget lanserar kort och anteckningsböcker från Stockholmsbaserade designstudion Pretty Paper. Den nya kollektionen är illustrerad med gouche-målade motiv, inspirerade av den vibrerande stämningen som infinner sig i slutet av en högsäsong. Årets sista energi som omvandlas till ett fyrverkeri och överflöd av färger, tempo och uttryck.

Mönstret till Pretty Papers design växer fram organiskt. Grundaren, Cecilia Börjesson, berättar att de oftast inte vet innan hur det blir i slutändan. Inför varje ny kollektion inspireras de av en plats med utmärkande dofter, smaker, ljus och sinnesstämningar.

Pretty Papers produkter kännetecknas av färgrika mönster som ofta ges en oväntad accentfärg för en överraskande twist. En handfull olika färger väljs oftast ut som passar med visionen för den aktuella kollektionen.

Gouche kommer ursprungligen från latin och betyder ”bevattning” eller ”vattenpöl”, och är en täckande vattenfärg med högre pigmentkoncentration än akvarellfärg. Färgen ger ett intensivt uttryck och ger möjlighet att bearbeta motiv på ett sätt som inte går med akvarell. Pretty Papers unika motiv skapas genom färgfält som först målas på papper och sedan scannas in för att digitalt kombineras till ett mönster.

Pretty Paper Grundades 2012 av Cecilia Börjesson kort efter att hon förälskat sig i boktryck genom ett klipp på YouTube. Cecilia är grafisk designer och frilansar åt olika designbyråer och tar fram förpackningskoncept och grafiska identiteter för olika företag, och sedan 2012 även grafiska identiteter för olika bröllop. Cecilia är Pretty Papers kreativa ledare. Under hösten 2015 anslöt Cecilias syster Cathrine Hansen till Pretty Paper som säljchef. Cathrine har många års erfarenhet från retail- och modevärlden och har de senaste åren arbetat med försäljning, inköp, skyltning, styling och CRM. Pretty Paper har sin designstudio i Stockholm där de designar allt med kärlek och arbetar med partners som gör detsamma. 

Handla Pretty Paper här

Köp nu