Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Konstfack tolkar Marianne Westman
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Konstfack tolkar Marianne Westman

Konstfacks elever tolkar Rörstrands Marianne Westman - i tribut till Marianne Westman

Gammalt möter nytt och resultatet blir en designhybrid. Så kan samarbetet mellan Konstfacks elever och Rörstrands Marianne Westman bäst beskrivas. Marianne Westman var en av Rörstrands mest omtyckta formgivare och under sina år på företaget lyckades hon skapa riktiga klassiker som idag finns i många hem runt om i världen.


Tribut till Marianne Westman, som projektet heter, är lika mycket en hyllning som ett vidarebygge på det designarv Marianne skapade under sin livstid. Dagens designtalanger har fått en möjlighet att omtolka, förvalta och fortsätta den resa som Westman påbörjade och resultatet är fyra unika muggar med personliga formgrepp från fyra olika elever från Konstfack.


Den första muggen är formgiven av Ishtar Bäcklund Dakhil. I sitt skapande utforskar Ishtar gränsen mellan livets synliga och osynliga dimensioner. Hennes mugg skildrar ett universum där Marianne Westman betraktar sin formgivarkarriär utifrån. Här finns granatäpplet, kaktusen i stengods och solen som hon signerade sina verk  med

jonna hallberg tolkar marianne westman        
Jonna Hallberg har formgivit den andra muggen. Jonna arbetar ofta med akvarell och inspereras mycket av djur och natur i sitt skapande. Muggen gestaltar Marianne Westmans tro på människans ständiga återfödelse. I dekoren har hennes välkända motiv ombildats och återfötts som i ett kretslopp. 

jonna hallberg tolkar marianne westman    

Hannes Högberg strävar efter att vart och ett av hans verk ska berätta och kommunicera något. Hannes har skapat den tredje muggen. Muggen skildrar Mariannes starka och kompromisslösa konstnärskap. Över ett organiskt växande landskap flyger en fågel som symboliserar den fria och självständiga konstnären.  

hannes högberg tolkar marianne westman     

Martin Olsson ligger bakom den fjärde muggen. Hans styrka som formgivare ligger i nyfikenheten och den ständiga lusten att utmana sig själv kreativt. genom sin mugg vill han berättar historien om Mariannes liv och inspirationskällor. Där finns röken från fabriken, elden som står för skapandet, ängarnas blåklockor och gäddan i Dalälven. 

martin olsson tolkar marianne westman

Köp nu