Hitta din butik
Meny

Ytterligare tre kreatörer illustrerar för ökad jämställdhet

I november 2018 premiärlanserades posterkollektionen Adam Berit - fem forgivares tolkningar av Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremerförbundets förslag på ett nytt bokstaveringsalfabet. Nu lanseras tre nya illustrationer hos Designtorget av ytterligare tre kreatörer; Louise Watkins, Gaia Padovan & Bitte Andersson som var och en tolkat alfabetet för ökad jämställdhet och representation.

Adam Berit #6

- Som serietecknare ligger det nära till hands att skapa personer och karaktärer. Det föll sig därför naturligt att utgå ifrån kroppen. Jag utgick från kroppsdelar som jag tyckte att bokstäverna redan liknande. Vart eftersom bokstäverna tog form fick de även en egen karaktär och en personlighet, säger Bitte Andersson.

Om Bitte Andersson
Bitte Andersson är serietecknare och illustratör och jobbar för tillfället som lärare i illustration på Konstfack. Hon har regisserat actionkomedimusik-alen Dyke Hard som hade biopremiär i Sverige 2015. Bitte har också ett förflutet som bokhandlare och startade den feministiska bokhandeln Hallongrottan i Stockholm 2006.


Adam Berit #7

- Jag har inspirerats från ambivalensen man emellanåt kan känna- att man tvivlar på saker och ting, sig själv. Något vi alla gör, men inte alltid pratar om. Där tror jag vi kan påverka, i dem dagliga samtalen. Bakgrunden är ett analogt foto taget i Botaniska Trädgårfen där jag själv hämtar lugn och inspiration, säger Gaia Padovan.

Om Gaia Padovan
Gaia Padovan är grafisk designer med fokus på automotive och brinner starkt för jämställdhet. Utöver sitt jobb målar hon och fotograferar analogt.


Adam Berit #8

- Jag har arbetat med ett abstrakt papperscollage i bakgrunden och sen ett organiskt utspritt alfabet. En vink till min barndoms mjuka runda bokstäver som jag lärde mig läsa till. Vill att postern ska locka alla åldrar, säger Liselotte Watkins.

Om Liselotte Watkins
Liselotte Watkins kan titulera sig illustratör, konstnär, textilmönsterdesigner och scendekora­tör. Liselotte är uppväxt i Nyköping och inledde sin yrkesbana i New York. Senare flyttade hon till Milano och Paris, innan hon flyttade till Rom där hon idag är bosatt.

Köp nu