Hitta din butik
Meny

299 kr

Bok Svenska Villor S M L XL

När man går runt i ett villaområde blir alla generationers val så synliga. Det gör att det alltid är fascinerande att vandra där. Man kan förundras över en generations dragning till murrig ranchdoftande timmerarkitektur och en annans längtan efter Dallasestetik. Det är en del av staden där individer kliver fram. Det är som ett familjefotografi med olika generationer.

I den här boken presenteras villor ur tidskriften Arkitektur från 1999 fram till 2017. Villorna blir på så sätt en resa genom nästan två decennier av drömmar, föreställningar och önskningar. Det blir ett villaområde byggt under 2000-talet att vandra runt i.

Arkitektur Förlag har valt att dela upp boken inte efter årtal, utan efter storlek på husen. Det är ofta så man börjar tänka på en villa som man önskar. Hur stor är markbiten där den ska stå, hur många ska bo här, hur stor behöver den vara? Här kan du kika in i de mindre husen och hitta lösningar som är spännande, men också bläddra fram till de större och se hur rum kan formas, hur material kan användas. För i slutändan så är ju villan ett hus där man kan plocka vad man vill och sätta ihop det igen. Till sitt eget val, sin egen plats och sin egen karaktär.

Lagerstatus: Slut i lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Multi
Bredd 21 cm
Höjd 27 cm
Material Papper