Hitta din butik
Meny

465 kr

Bok To Complete a Collection

Hur ser 15 års konstnärskap ut i bokform? Det får vi svar på i Gustaf Nordenskiölds första bok som sammanfattar just det - hans konstnärsskap genom åren.

Boken To Complete a Collection är en retrospektiv över de cirka 15 år Gustaf Nordenskiöld arbetat med konst. I boken presenterar han sina verk utan hierarkier, som en etnografisk samling – med koncentration på tydliga bilder. Strävan har varit att boken skall bli som ett arkiv. Verken är belysta textmässigt från tre olika håll, av Johanna Gustafsson Fürst, Thomas Olsson och Andreas Nobel. Boken är formgiven av Johannes Molin och Nordenskiöld själv, där de har arbetat med att hitta tydliga synliga metoder för formgivningen.

Gustaf Nordenskiöld arbetar både som keramiker, konstnär och designer. Som produktdesigner formger han bruksföremål i keramik, glas, textil och metall.

Ofta låter Nordenskiöld tillverkningssättet bli en viktig del av uttrycket i den färdiga produkten. På så sätt lämnas spår av processen i objektet, föremålets egen historia, som ett minne av dess tillkomst. Denna metodorienterade process kan ta sitt uttryck i objekt, designföremål eller i en dokumenterad performance.

Gustaf Nordenskiöld har uppmärksammats med ett flertal utställningar såväl i Sverige som utomlands. Han finns representerad på Nationalmuseum, Röhsska museet, Malmö konstmuseum, ASU Art Museum i USA och Vallauris Ceramics Museum i Frankrike.

Hur ser 15 års konstnärskap ut i bokform? Det får vi svar på i Gustaf Nordenskiölds första bok som sammanfattar just det - hans konstnärsskap genom åren.Boken To Complete a Collection är en retrospektiv över de cirka 15 år Gustaf...
Läs mer Läs mindre
Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Blå
Storlek One size
Formgivare Gustaf Nordenskiöld
Material Papper