Hitta din butik
Meny

Almedahls

349 kr

Bricka Picknick 43x33 DT

Det anrika textilföretaget Almedahls designhistoria går tillbaka till 1846 i sällskap av formgivare som Josef Frank, Marianne Westman och Astrid Sampe. För att förvalta den mönsterskatt som finns vill Amledahls nu ge nytt liv till några av våra mest klassiska retromönster.

I samarbete med studenter från designlinjen på Nordiska Textilakademin har Almedahls gett i uppdrag att skapa mode för hemmet och en tidlös skandinavisk formgivning för designintresserade i alla åldrar. Resultatet är en ny version av Marianne Westmans designklassiker ”Retro” från 1950-talet som nu lanseras exklusivt för Designtorget. Mönstret presenteras på ett nytt och modernt sätt genom att applicera en up-to-date färgpalett med en stark visuell framtoning på Westmans karaktäristiska signatur i penna och penseldrag.

I serien ingår brickor, kökshandduk, skärbräda, glasunderlägg och grytunderlägg. Brickan bör ej blötläggas.

Lagerstatus: Slut i lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Mönstrad
Bredd 43 cm
Djup 33 cm
Varumärke Almedahls
Material Formpressad laminat
Varumärke/Formgivare

Almedahls

Det nya Almedahls har sitt ursprung i starka nordiska designtraditioner som går tillbaka till grundandet av företaget 1846. Företaget är uppkallad efter Alma, dotter till grundaren Hans Wesslau. Än idag heter området för den första fabriken Almedal. 

Läs mer om Almedahls
Kompletterande produkter