Hitta din butik
Meny

Alice Hägglund & Kourosh Hekmatara

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online.

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget med designskolan Beckmans Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den får med andra ord inte vara för stor och den ska ha en hög designgrad. I team om två har studenterna skapat ett varumärke, tagit fram en produkt som de producerat i en serie om 10 exemplar.

Formgivarna Alice Hägglund & Kourosh Hekmatara från Beckmans Designhögskola har skapat fotoboken A Swedish Celebrity som handlar om en svensk doldis, påsklämman.

"I denna bok där snålhet inte är någonting negativt, gestaltas det gamla talesättet “man tager vad man haver”. Boken ämnar att inspirera och ge förslag på våra vardagsföremåls mångsidighet och hur påsklämman kan bidra till att nödlösa vardagen."