Hitta din butik
Meny

Anton Stenfors Lillagunga

Anton Stenfors är självlärd designer och grundare av företaget Lillagunga. Stenfors grundade Lillagunga år 2013 och jobbar sedan starten som formgivare för alla företagets produkter.

Idén till företaget föddes när Stenfors försökte hitta en snygg gunga av hög kvalitet till sina två söner. Det visade sig vara omöjligt att hitta en gunga som uppfyllde hans krav på funktionalitet och design. Stenfors bestämde sig för att göra en gunga själv, vilket resulterade i den första modellen av Lillagunga Classic-gungan. Redan samma år, 2013, som företaget grundades vann Lillagunga Classic första pris i tävlingen Toimittajien Tusina (på svenska ungefär Journalisternas dussin), där Finlands främsta inredningsjournalister utser sina favoritprodukter. Den årligen återkommande tävlingen har som syfte att lyfta fram nya inhemska designprodukter som passar in i människors vardag. Tack vare priset fick Lillagunga vara med som en del av programmet på Helsinki Design Week.

Anton Stenfors är utbildad ingenjör med sinne för funktion och precision vilket tydligt syns i de produkter som han skapar för Lillagunga. Gungorna är av högsta möjliga kvalitet och dessutom visuellt mycket tilltalande. Alla Lillagungas produkter formges och produceras i Finland.