Hitta din butik
Meny

Emelie Ågren

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online.

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget med designskolan Beckmans och nytt för i år även med Konstfack. Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den får med andra ord inte vara för stor och den ska ha en hög designgrad. I team om två har studenterna skapat ett varumärke, tagit fram en produkt som de producerat i en serie om 10 exemplar.

Formgivaren Emelie Ågren från industrilinjen på Konstfack har skapat lampan THE LAST BAG som är en handgjord bordslampa bestående av transparent plexiglas. Materialvalet är en referens till den skandinaviska vintern med det estetiska uttryck som is och frost har. Inspirationen till formen kommer från en plastpåse, för att belysa problematiken kring den ohållbara plastkonsumtionen.

- Symboliken bakom THE LAST BAG är att leka med tanken att detta är den sista plastpåsen man köper, och att det är en hållbar plastpåse då plexiglas är ett slitstarkt material med lång livslängd.

Mina produkter