Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Formgivare
  3. Eva Schildt
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Eva Schildt

Eva Schildt är designer med bas i Stockholm. Hon är utbildad i möbel- och produktformgivning på Beckmans Designhögskola och driver sedan flera år tillbaka Studio Eva Schildt. Med ödmjukhet kombinerar Eva tradition med en liten dos modernitet – en respektfull provokation. Som designer associeras Eva ofta med natur och organiska inslag. Hon har formgivit möbler, lampor, hushållsapparater, smycken, leksaker, textilier och förpackningar.

Eva Schildt är uppvuxen i Stockholms skärgård och har ständigt havet och den karga skärgårdsmiljön i bakhuvudet. Hon startade eget företag direkt efter examen 2001. Sedan dess har hon arbetat med allt från möbler och textilier till förpackningar, inredningar och mässdesign. Ofta med inspiration från naturen och gärna med inslag av både humor och multifunktion.

"Jag växte upp på en ö och det har verkligen präglat mig. Att leva med årstidernas växlingar med allt vad det innebär... snö och is på vintern (jag åkte båt varje dag till skolan) och ljuvliga vårkvällar, färger, dofter, himlar, hav, bergknallar... växtlighet och natur är något som får människor att må bra."

Mina produkter