Hitta din butik
Meny

Karl Bern & Ebba Ipsen

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online.

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget med designskolan Beckmans och nytt för i år även med Konstfack. Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den får med andra ord inte vara för stor och den ska ha en hög designgrad. I team om två har studenterna skapat ett varumärke, tagit fram en produkt som de producerat i en serie om 10 exemplar.

Formgivarna Karl Bern & Ebba Ipsen från industrilinjen på Konstfack utforskade skogens postiiva påverkan på oss människor och varför vi mår bra av att vara i skogen.

- Phytoncider är en vetenskaplig förklaring till varför vi mår bra av att vara i skogen. Träden utsöndrar dessa välgörande ämnen och våra nivåer av stresshormoner sjunker samtidigt som immunförsvaret stärks.

Resultatet är just en bit skog. En given mittpunkt för både rum och samtal och en möjlighet att ta hem phytoncider & dess positiva effekt ända hem.

Mina produkter