Hitta din butik
Meny

Malva Fürst

Malva Fürst är art director, illustratör och grafisk designer, utbildad på bl a Grafikskolan och Konstfack i Stockholm. Den stora passionen är böcker och mönster, och med en master i historia hämtar hon ofta inspiration från kulturella och politiska uttryck i olika tider och samhällen. Att arbeta både med form och innehåll blir därför naturligt.

Hantverk och taktilitet är också en viktig inspirationskälla och favoritmaterialet är papper av alla sorter. De grafiska hantverken boktryck, kollografi, djuptryck, högtryck och silkscreen är vanliga arbetsverktyg, och mötet med det digitala skapar en spänning som fascinerar. Att arbeta detaljerat med helheten är den röda tråden som binder ihop hennes arbete med bild, text och bok.

Om det blåa mönstret som Malva tagit fram till Designtorget säger hon så här:

"Mönstret Canasta kom till en sommar i Småland när jag arbetade fritt och intuitivt med akvareller. En arbetsmetod som kräver mod och tilltro men som ofta ger oväntade och spännande resultat. Canasta är spanska för korg. Jag tycker mönstret har en vävd, textil känsla."

Förutom egna projekt så är Malva grundande medlem av serieantologin Rundgång. Hon är även aktuell som jurymedlem i juryn för grafisk design för Svensk Forms Design-S pris 2016.