Hitta din butik
Meny

Maria Holmer Dahlgren

Maria Holmer Dahlgren är art director och designer med utbildning i grafisk teckning och på Lunds universitet. Hon hämtar sin inspiration från resor till både små och stora ställen, nära och långt borta. Och att upptäcka vackra detaljer i vardagen, arkitektur, textilier, bruksföremål. Och inrednings- och trädgårdstidningar och böcker.

Samarbetet med Designtorget började för flera år sedan, och under åren har Maria sålt allt från brickor och vykort, till disktrasor och textilier med de numera klassiska Stockholms- och Göteborgsmotiven. 

"Produkterna är mitt svar på själlösa souvenirer i dålig kvalitet som ser likadana ut var man än befinner sig. Massa tingeltangel eller älgar tillverkade i Kina. Mina souvenirer är fyllda med personliga smultronställen och kan lätt packas ner i kabinväskan, platta och tåliga", säger Maria.

"De ska vara praktiska bruksföremål till rimligt pris. Folkliga och formstarka utan att vara trendiga. Tillverkade i Sverige av familjeföretag. Dessutom är de hyllningar till dessa städer och mitt hopp är att alla innevånare i städerna ska känna sig stolta, för vi bor i ett fantastiskt land. Ju mer man reser ut i världen och får perspektiv, desto mer förstår man det".

Tillsammans med formgivarkollegan Barbro Tryberg Boberg har Maria även formgivit inredningsdetaljer under namnet BoM United.

Mina produkter