Hitta din butik
Meny

Qian Jiang

2017 Formex Nova vinnare Qian Jiang är en industridesigner utbildad i Jiangnan University i Kina och i Lund Universitet i Sverige. Sedan 2014 när han tog examen från masterprogrammet inom industridesign har han arbetat inom olika branscher och byråer, bland annat för varumärken som Normann Köpenhamn och Nicholai Wiig Hansen Design.

År 2015 etablerade han sin egen designstudio: Studio Dejawu. Namnet på studion är härledd från känslan av okänd förtrogenhet (Déjà vu) och Wu på kinesiska betyder objekt. Denna kombination innehåller en filosofi som driver och styr studions designprocess. De anser att dagliga föremålen som människor är mer villiga att använda är de som kan spegla deras erfarenheter och upplevelser. För Qian Jiang är att arbeta med design som att skriva en dagbok. Han förmedlar minnen och erfarenheter. När han besökte svenska kyrkor, inspirerades han av de konformade ljussläckare som användes vid olika ceremonier och det var där idén för Cone föddes. Tre ornament med enkla former är som en familj och ändå tjänar var och en olika ändamål. Toppen är en ljussläckare, i mitten är en ljushållare och botten håller teljus. Monteras som en enhet eller ordnas som tre separata bitar som erbjuder olika uttrycksmöjligheter.

År 2017 vann Qian Jiang den prestigefyllda Formex Nova för Nordic Designer of the Year Award. Formex Nova grundades 2014 och är ett pris för att främja högkvalitativ nordisk design skapad av en fortfarande relativt okänd ung formgivare som arbetar inom den nordiska inredningsbranschen.

Mina produkter