Hitta din butik
Meny

Sofia Ljung & Elia Anis

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online.

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget med designskolan Beckmans och nytt för i år även med Konstfack. Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den får med andra ord inte vara för stor och den ska ha en hög designgrad. I team om två har studenterna skapat ett varumärke, tagit fram en produkt som de producerat i en serie om 10 exemplar.

Formgivarna Sofia Ljung & Elia Anis från industrilinjen på Konstfack har tagit fram Fotosyntes, en solcellsdriven armatur som är utvecklad för att efterlikna dagsljus. Fotosyntes syftar till att ge energi till både dig och dina växter, genom att bokstavligen spara dagsljuset till att belysa hemmet när mörkret faller på. Den avtagara trådlösa lampan kan laddas både genom medföljande solcell i fönstret under dagen eller med en vanlig USB-port.

Mina produkter