Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. 9 ljusstakar till advent
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

9 ljusstakar till advent

Låt dig inspireras av våra ljusstakar och gör dem till dina egna. Vi har små till stora modeller; allt för att du ska hitta någon du gillar, eller gör som Helena Lyth som dekorerade sin egna Stumpastake

Ljusstakar i metall

 

 

Andventljusstakar

 

Skandinaviskt ljus

Är det något som är typiskt för norden och vår skandinaviska livsstil är det ljuset. Det tända ljuset, norrskenet, ljusa sommarnätter eller bristen på dagsljus under våra mörka vintermånader. Formgivaren Jonas Grundell står bakom designklassikern Nordic Light för Design House Stockholm i en tidlös ljusstake som låter ljuset vara en mittpunkt året om. 

 

ljusstake

 

En klassiker tar form

Året var 1997 - Marie Lundgren och Kina Strandberg gjorde en snabb idéskiss på en servett. En kort tid senare hade en helt ny ljusstake som fick namnet Elflugan tagit form. Elflugan gjorde snabbt succé och har fram till idag lyst upp våra hem i över 20 år. En utmärkt adventsljusstake likväl som en tidlös designikon året om.

 

 

ljusstakar

 

DIY tips av Helena Lyth

Gör Stumpastaken mer julig genom att själv dekorera den med dina favoritfärger och julblommor. Dekorera den med mossa, julkulor eller tomtar det är som du bestämmer. Helena Lyth tipsar om hur hon dekorerade sin stumpastake genom att skriva siffror på ljusen och addera hyacintlök för att få den mer julig. Dessutom tar Stumpastaken tillvara på hela ljuset, från långa stearinljus till de allra minsta stumparna.

 

.

 

Vår snälla ljusstake 

Skapa din egen adventsljusstake med fyra ljushållare som du kan använda även resten av året. För varje såld ljushållare från Solstickan går en del av vinsten till förmån för barn och gamla.

 

 

 

Köp nu