Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. BahKadisch hyllning till alla multitaskers
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

BahKadisch hyllning till alla multitaskers

Stockholmsbaserade illustratören Karin Ohlsson skapar motiv som kännetecknas av en stor portion humor som ofta framkallar ett leende. Nu är hennes varumärke BahKadisch aktuellt med illustrationen Swiss army wife – en hyllning till alla människor som jonglerar med alla delar av livet samtidigt.

Karin Ohlsson finner sin inspiration i vardagliga situationer, klassiska filmcitat, bra låttexter och möten med andra människor. Det resulterar ofta i produkter med en gnutta torr humor och en hel del lek med ord. Till det nya motivet Swiss army wife vill Karin ge lite extra uppmärksamhet till alla som hanterar vardagens utmaningar som om de hade haft åtta armar.

—Vi är många som jonglerar med alla delar i livet, samtidigt. Vi borstar tänderna samtidigt som vi rostar en macka, sågar av en besvärlig gren i trädgården, sippar på en öl, skickar ett sms och skruvar åt en lös skruv under soffan.

Karin såg en hel del likheter med sin egen livsstil som den klassiska fällkniven vid namn Swiss army knife, som innehåller allt man behöver för att tillexempel överleva några dygn i ett tält i skogen.

—Precis som fällkniven besitter Swiss army wife samma fantastiska förmåga, en multitalang som klarar allt oavsett vilken utmaning som står framför en. Därav fick motivet sitt namn.

 

Karin lanserade sina första motiv hos Designtorget år 2015. Sedan dess har både nya produkter och karaktärer vuxit fram. Det har snarare varit personliga drag som inspirerat till motiven än rådande trender. Karin både bor och arbetar i Stockholm, vilket stått för en stor del av inspirationen till motiven vi kan följa genom åren.

—I början av min karriär som illustratör spenderade jag en stor del av mina arbetsdagar runt Nytorget i Stockholm, en plats känt för att vara hipster-tätt, ofta många med mycket skägg. Det var väl någonstans där mina första skäggiga karaktärer formades. Sedan har skäggen fått följa med genom åren och fler, även skägglösa, karaktärer har tagit form.

 

Alla motiv skänker en stor portion glädje, passar lika bra att använda i sitt eget hem som att ge bort till andra. De kännetecknas av en tidlöshet som många kan känna igen sig i oavsett rådande trender.

Köp nu