Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Designikoner för dig & ditt hem
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Designikoner för dig & ditt hem

Har du koll på ryggsäcken som bidragit till att sätta Sverige på kartan eller hyllan som sägs vara den svenska möbel som sålt mest i Europa? Nu hyllar vi några av våra absoluta favoriter som levt med oss på Designtorget i många, många år. Designikoner som hållit över lång tid och som garanterat kommer stå pall många år framöver.

 

Pall Emil

 

Designtorget gav industridesignern Ehlén Johansson i uppdrag att ta fram en pall exklusivt för Designtorgets varumärke. Sedan dess har Emil kommit att bli Designtorgets mest sålda pall. Under åren har pall Emil ändrat färg men har en tidlös form som består. Idag hyllar vi vår tidlösa klassiker och lanserar den i två nya färger.

 

 

Stringhyllan

string pocket sage

 

År 1949 utlyste Bonniers Folkbibiliotek en tävling om en väggbokhylla som kunde förvara stora mängder billigare böcker osm förlaget sålde i stora mängder. Arkitekt- och formgivarparet Nils och Kajsa Strinning vann tävlingen med sin lätta hylla i metalltråd och flyttbara hyllplan av trä och den första versionen av pockethyllan hade för första gången setts officiellt. Sedan dess har Stringhyllan växt i både funktion och design, med förvaring för alla rum och har blivit så pass populär att den sägs vara den mest sålda svenska möbeln i hela Europa.

 

 

Kånken

kånken

 

1978 föddes Kånken, designad för att rädda svenska skolbarns ryggar. Det dröjde inte länge innan Kånken hade satt både varumärket Fjällräven och Sverige på den internationella kartan. Alla ville ha en Kånken. Fram till idag har ryggsäcken hunnit ändra färger och uppkommit i nya formern, men den klassiska designen som har plats för två A4-mappar och är försedd med en ytterficka och ett handtag består och är lika populär idag som då.

 

 

Marimekko

 

Det anrika designhuset Marimekko har drivit utvecklingen av skandinavisk design framåt ända sedan 1950-talet. Idag är varumärket världskänt som hyllas världen över för sina konstnärliga tryck som återfinns i såväl mode som heminredning. Inför 2021 har vi valt ut några av designhusets nykomlingar – för vem vill inte bli först med att få hem en av framtidens designikoner?

Köp nu