Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Designtorget ❤ Trendenser
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Designtorget ❤ Trendenser

Kan vi leva mer hållbart genom att lära oss grunderna till en bra inredning? Ja det är förmodligen bara en av väldigt många fördelar som vi kan läsa oss till i Frida Ramstedts nya bok Handbok i inredning och styling. Frida Ramstedt står bakom den välbesökta och uppskattade bloggen Trendenser och hoppas att vi med hjälp av boken ska tänka efter hur vi ska inreda snarare än att följa de senaste trenderna.

Julafton närmar sig med stormsteg och många av våra kunder letar inredning och dekorationer för att komma i ordning hemma inför jul. Men om inredningen även ska hålla även efter julpyntet tas ner, hur bör man tänka då?

-Det är alltid roligare att ta fram pyntet nästa år om man slipper trassla ut kabelhärvor från julbelysningen och mötas av skärvor från trasiga julkulor. Torka av och gör rent och Se över så att allt funkar innan du packar ner det och se till att spara originalförpackningarna när du köper nytt. Ta Watt & Vekes julstjärnor som ett exempel på hur exemplarisk låda det ofta följer med skört julpynt. Behåll det så har du hälften vunnet i januari. Märk sedan julkartongen tydligt så att det blir lätt att hitta den nästa år. Även den bästa kan ha dåligt minne för sådant man gör med 12 månaders mellanrum...

Hur ser ditt eget hem ut i jul?

-Jag är ganska traditionell och nostalgisk när det kommer till julen och har mestadels ärvt julpynt. Så, i vårt annars ganska avskalade och nordiska hem flyttar det plötsligt in gamla tomtar och handbroderade dukar under december. Men det har mycket med minnen att göra för mig. På så vis får de som inte längre finns med oss ändå vara med, om ni förstår hur jag menar. Sen köper jag alltid någon ny liten sak varje år för att skapa nya minnen med min egen familj. I år blev det en adventsstjärna från Watt & Veke. 

Först när juldekorationen är klar kan vi ha fullt fokus på julklapparna.Vem är Handboken i inredning den perfekta julklappen för?

-Alla som har ett hem. Oavsett om man är nördigt intresserad av inredning eller behöver få en push i rätt riktning så kan boken vara till hjälp för att skapa ett mer hemtrevligt hem. Vem vill inte ha det? 

Till den lyckligt lottade som kommer få en av dina signerade böcker i julklapp, vad kommer man lära sig?

-Jag har listat mängder med konkreta råd och tips som duktiga inredare, stylister och experter jobbar med dagligen. Allt samlat på ett ställe med pedagogiska förklaringar och beskrivningar för hur man går tillväga. Man kan använda den som ett uppslagsverk eller läsa den pärm till pärm lite beroende på vad man har behov av. Perfekt jullovsläsning med andra ord. 

Och till dem som redan har en Handbok i inredning hemma, eller som vill ge en kompisprodukt till julklappen, vad passar att ge tillsammans med boken?

-Ett fint anteckningsblock eller skissblock och en skön penna till den inredningstokige som kanske får nya idéer hen vill testa eller ett gott te eller en bit läsgodis till den som vill ha något gott att dricka medan den tar sig igenom sidorna. Det är nästan 1 kilo bok så en prisvärd och tung klapp att lägga under granen.

Köp nu