Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Designtorget utser nästa stjärnskott: Designstudion Unna Trä & nyheten Satellit
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Designtorget utser nästa stjärnskott: Designstudion Unna Trä & nyheten Satellit

Designtorget presenterar designstudion Unna Trä och spegeln Satellit – årets vinnare av Jurydagen 2019 hos Designtorget. Satellit är formgiven med enkelhet i både estetik och funktion, utan onödiga finesser. I sitt stativ är Satellit en självklar bordsspegel som kan vinklas åt alla håll men kan även enkelt lyftas av och användas som en handspegel.

 

I samband med Stockholm Design Week i augusti 2019 arrangerade Designtorget Jurydagen för att hitta nästa stjärnskott inom skandinavisk design & innovation. Designtorgets Jury har bedömt alla bidrag utifrån formspråk, materialval, hållbarhet och säsongsbetoning och nu utsett årets vinnare.

- Under Jurydagen kom det otroligt många starka kandidater som vi såg en stor potential i. Juryn var eniga om att Satellit var det självklara valet både sett till form, funktion och den svensktillverkade produktionen, säger Malin Wåhlström, Inköpschef på Designtorget.

Årets vinnare är designstudion Unna trä Design & Snickeri och Ying-Yu Wei och Ting-Hsuan Chang. 

- Designtorgets Jurydag 2019 är definitivt en katalysator för ännu mer bra design. Många kreatörer med verklig dynamik var involverade och vi är hedrade att vara en del av det. Att vinna det här priset är en milsten för oss eftersom Designtorget bokstavligen tar design in i människors vardag. Vi hoppas att samarbetet gör att Satellit introduceras i fler människors hem och ser fram emot att gå utöver det vanliga tillsammans med Designtorget, säger Ying-Yu Wei.

Den vinnande designstudion Unna Trä har fått sitt namn efter uttrycket ”unna det” och förmedlar design med lösningar och möjligheter i en samtida estetik. 

- Vi tror på design som inspirerar människor och lyser upp deras dagliga liv. Vår vision är att designa berättande objekt som blir till unika minnen när de används, säger Ting-Hsuan Chang.