Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Mångsidig möbel för framtidens hem
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Mångsidig möbel för framtidens hem

I samband med Stockholm Design Week lanserar Designtorget Play – en möbel som bjuder in människor att skapa sin egen funktion efter behov. Kreatören Karl Hallqvist har förenat estetik, lokal produktion, hållbart tänkande och ekonomi på samma gång. Resultatet är en möbel, som tack vare att den endast består av lika delar rundstavar och en sadelgjord, kan omvandlas från bänk, till stol eller herrbetjänt och kan förändras år efter år efter år.

Karl Hallqvist ville skapa en möbel för både nutid och framtid, som var möjlig att förändra i takt med resten av omvärlden. Nu lanseras Play hos Designtorget, en möbel som ger användaren möjlighet att återanvända den snarare än att byta ut den.

 -        Vi kan inte bara designa produkter, vi måste även designa processer så att produkter kan återanvändas. Här måste vi inkludera ekonomin för att få med alla på tåget. Inom cirkulär ekonomi pratar man inte om konsumenter, utan om ’användare’. Termen ’återanvändare’ gör det ännu tydligare hur vi måste tänka. Jag utvecklade därför ett system med delar för att kunna skapa möbler, säger Karl Hallqvist, kreatör & formgivare.

Karl Hallqvist är en svensk kreatör med stor bredd på sitt skapande med passion för cirkulär ekonomi och återanvändning. Karl Hallqvist har en bakgrund som möbelsnickare, art director, grafisk designer och fotograf. Karl Hallqvist är kreatören som tidigt insåg att kontroll över skapandet kräver kontroll över ekonomin, speciellt när det handlar om cirkulär ekonomi.
 
Lansering
Play lanseras i samband med Stockholm Design Week 2020, måndagen 3 februari, och kommer att finnas tillgänglig att se i en del av en utställning hos Designtorget Kulturhuset & Designtorget Götgatan.

Produktinformation Play
Play säljs i färdiga möbler som pall, en bänk eller klädbetjänt samt kan kompletteras, byggas ut eller förändras med hjälp av tillhörande Stag (rundstavar) som säljs separat.
 

Material: Ask & jute
Pall Play med sadelgjord
Pris: 1995 SEK
Storlek: 60 X 38 X 35cm

Klädbetjänt Play
Pris: 2244 SEK
Storlek: 60 x 70 x 35 cm

Stol Play
Pris: 2692 SEK

Storlek: 60 x 70 x 35
Stag Play 2-p       249 SEK
Stag Play 1-p       199 SEK

 

 

 

Köp nu