Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Sandqvist
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Sandqvist

Året var 2005 då Designtorget och Sandqvist träffades för första gången. Vid tidpunkten var Sandqvist ett litet och nystartat svenskt varumärke som få kände till. Sandqvist fångade Designtorgets uppmärksamhet och blev en del av Designtorgets sortiment de kommande 3 åren.

 Hej Daniel! För dem som inte känner till Sandqvist sedan tidigare, vill du berätta?

Sandqvist är ett svenskt väskvarumärke med fokus på prisvärda och hållbara produkter i hög kvalité och en Skandinavisk minimalistisk och funktionell design. 

Designtorget jobbar för att göra ny skandinavisk design tillgänglig för fler, ofta kommer vi i kontakt med nya design talanger och entreprenörer i ett tidigt stadie då man kanske allra mest behöver hjälp av en marknadsplats för att nå ut till fler. Visst var det så även Designtorget och Sandqvist relation började? Vill du ta oss tillbaka till historien där allt började? 

 Sandqvist grundades 2004 och började säljas på Designtorget redan år 2005, det var en av våra första återförsäljare. Väskorna vi gjorde då hette “Workbags” - en axelremsväska gjord i en kapellväv, med insida av återanvänt markistyg, och remmar gjort av bilbälte. Det var fantastiskt slitstarka produkter och man ser dom på stan än i dag. Vi fanns på Designtorget fram till omkring 2007–2008.

Vilken funktion fyllde Designtorget för Sandqvist och om ni tänker tillbaka, vad hade Designtorget för betydelse? 

 Vårt tidiga samarbete med Designtorget var otroligt värdefullt för oss som då var ett litet oetablerat varumärke. Vi fick möjligheten att nå ut till en större grupp kunder som tyckte om det vi gjorde och stod för.

Vi sålde dessutom en hel del produkter så det var tydligt att folk uppskattade oss. Designtorget var även lätta att jobba med för ett litet företag utan administrativa rutiner. Vi levererade även ofta väskorna själva till butikerna.

   

Nu blir äntligen Sandqvist en del av Designtorget-familjen igen - berätta var är ni som varumärke idag? Vad har vi missat under åren sedan vi sist hade er hos oss? 

 Det ska bli jättekul att finnas representerade hos Designtorget igen och det har hänt en hel del sedan sist. Vi har gått från att vara ett litet oetablerat företag med ett fåtal produkter till att idag vara ett välkänt internationellt varumärke.

Idag jobbar vi med ekologisk bomull, återvunnen polyester och nylon och vårt läder kommer från Skandinavien. 

Sist vi fanns på Designtorget hade vi ingen ryggsäck i kollektionen, som nu är en av våra mest populära produkter, och ett signum för varumärket. 

Nu närmar vi oss julen och många kommer till oss för att få julklappstips. Vilken är din favorit bland Sandqvist produkter som våra kunder hittar hos oss?

Vår rolltop-ryggsäck Dante är otroligt fin. Den är gjord i vårt eget material Polycotton, en slitstark mix av ekologisk bomull och återvunnen polyester med detaljer i läder. Det är skandinavisk funktionell design när den är som bäst och den kommer att hålla länge. Ryggsäcken Roald i samma serie är en annan personlig favorit. Det är Sandqvists allra första ryggsäck och den finns fortfarande kvar i kollektionen. Den är döpt efter den norske äventyraren Roald Amundsen, en klassiker som aldrig går ur tiden. Båda dessa finns dessutom i flera fina färgalternativ.

       

    

Köp nu