Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Textilkonstnären Kiki Eldh om sina svensktillverkade disktrasor
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Textilkonstnären Kiki Eldh om sina svensktillverkade disktrasor

Textilkonstnären och formgivaren Kiki Eldh berättar om sina hållbara disktrasor och bjuder på sitt bästa stryktips!

Kiki Eldh är konstnär med utbildning i textilkonst på HDK i Göteborg.

”Idén om en en färgstark och effektiv disktrasa dök upp en helt vanlig torsdag. Jag stirrade på den vagt rosa disktrasan och insåg att jag ville ha illröda, knallblå och svarta trasor! Med färgerna kom namnen - Revolution, Blues och Anarki ”. Disktrasorna är tryckta med miljövänliga vattenlösliga färger och är helt biologiskt nedbrytbara. På 6 månader är den borta i en kompost. Här är en disktrasa du kan använda lite längre och som dessutom tillverkas i Sveriges västkust!

Textilkonstnären och formgivaren Kiki Eldh stryker och viker alla sina disktrasor innan hon säljer dem. Här delar med sig om sitt bästa stryktips till oss:

Jag passar på att bjuda på ett av mina bästa stryktips:

- Använd mycket ånga, man andas så lätt och vardagen får ett förlåtande skimmer. 

Lite företagsinfo: Mina disktrasor tillverkas ungefär som i den förindutriella perioden. Metoden kallades förlagssystemet och var vanlig här i västsverige. Olika moment utfördes av olika människor på olika platser och just nu involverar vi Borås, Göteborg och Lysekil. Det är småskaligt, småtrevligt och hållbart.

Trasorna kan tvättas (60° kulörtvätt) och återanvändas många, många gånger.

Våren är här, skiten syns, fram med trasan! När du köper Kiki Eldhs disktrasor stöttar du svensktillverkning med omtanke för miljön samt formgivaren Kiki Eldh som hjälper oss att leva mer hållbart.

Kiki Eldh stryker

Köp nu