Hitta din butik
Meny

Skultuna

748 kr

Kruka mässing XS

Trogen de historiska produktionsmetoderna på Skultuna tog Monica Förster och hennes designstudio fram en serie med krukor tillverkade genom trycksvarvning, en klassisk produktionsmetod som har använts under lång tid i Skultuna och som gör det möjligt att göra stora runda tredimensionella objekt ur plåt. Krukorna lånar sina former från klassiska terrakottakrukor med en liten utbuktning i den övre delen. Formgiven år 2012.

Skötselråd: Ställ inte örtkrukan på ömtåliga underlag, det kan uppstå fläckar om det finns fukt under krukan (fukt kan även uppstå genom kondens). Använd ett fat undertill om du är osäker. Om du önskar behålla insidan blank så använd en tät innerkruka med fat under. Polera regelbundet med putsmedel anpassad för mässing.

Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Mässing
Höjd 11 cm
Diameter 15 cm
Varumärke Skultuna
Formgivare Monica Förster
Material Mässing
Varumärke/Formgivare

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades år 1607 och har i över fyra sekler tillverkat vackra klassiska mässingsföremål.

Läs mer om Skultuna

Monica Förster

Till raden av prestigefulla och internationella designpriser kunde Monica Förster 2015 lägga "Årets svenska designer". På galan, anordnad av svenska ELLE Decoration, utsågs också serviserna Inblue och Inwhite till vinnarna i kategorin "Årets produkt för det dukade bordet". Oavsett om Monica Förster designar vardagsföremål, mode, möbler eller bildelar provar hon gärna nya material och tillvägagångssätt.

Läs mer om Monica Förster