Hitta din butik
Meny
  Behöver du hjälp? Kontakta oss här

  Iittala

  679 kr

  Ljusstake Nappula glas grå

  Nu kommer Iittalas klassiska ljusstake Nappula i en ny tappning!

  Nappula är namnet på den klassiska ljusstaken från Iittala som formgavs av Matti Klenell efter att han besökt Nuutajärvis glasmuseum och blivit förälskad i ett annorlunda bord som ställdes ut där. Bordet hade nämligen en speciell och utmärkande form och blev inspirationen till Nappula-ljusstaken som är en av Iittalas mest älskade produkter. Formen känns både modern och vintageinspirerad, vilket gör den till en favorit hos många. Dess mjuka former lyser upp bordsinställningar och heminredning. Den stabila basen håller ljushållaren upprätt.

  Lagerstatus: Slut i lager
  Visa lagersaldo i butik
  Loading stock
  Information
  Färg Grå
  Höjd 11 cm
  Diameter 13 cm
  Varumärke Iittala
  Formgivare Matti Klenell
  Varumärke/Formgivare

  Iittala

  Iittalas rötter går tillbaka till 1881, när ett glasbruk etablerades i byn Iittala i södra Finland. Under de första åren tillverkade Iittala blåst, pressat, polerat, målat och etsat glas enligt kontinentala mönster.

  Läs mer om Iittala

  Matti Klenell

  Matti Klenell (f.1972) är en svensk designer som är känd för sina utforskningar inom den nordiska designfilosofin kring form och funktion. Precis som hantverkarna under industrialismens början försöker Klenell ge sitt konstnärliga uttryck liv genom begränsningarna inom produktionsprocessen. Hans mål är att ge sina skapelser liv genom att ge dem karaktär och personlighet.

  Läs mer om Matti Klenell