Hitta din butik
Meny

Iittala

349 kr

Ljusstake Nappula stål vit

Nappula är namnet på den klassiska ljusstaken från Iittala som formgavs av Matti Klenell efter att han besökt Nuutajärvis glasmuseum och blivit förälskad i ett annorlunda bord som ställdes ut där. Bordet hade nämligen en speciell och utmärkande form och blev inspirationen till Nappula-ljusstaken som är en av Iittalas mest älskade produkter. Formen känns både modern och vintageinspirerad, vilket gör den till en favorit hos många. Dess mjuka former lyser upp bordsinställningar och heminredning. Den stabila basen håller ljushållaren upprätt. Tillverkad i rostfritt stål. Finns i flera utföranden.
Nappula är namnet på den klassiska ljusstaken från Iittala som formgavs av Matti Klenell efter att han besökt Nuutajärvis glasmuseum och blivit förälskad i ett annorlunda bord som ställdes ut där. Bordet hade nämligen en speciell och utmärkande form och blev inspirationen till Nappula-ljusstaken...
Läs mer Läs mindre
Lagerstatus: Slut i lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Vit
Höjd 10.5 cm
Varumärke Iittala
Material Stål
Varumärke/Formgivare

Iittala

Iittalas rötter går tillbaka till 1881, när ett glasbruk etablerades i byn Iittala i södra Finland. Under de första åren tillverkade Iittala blåst, pressat, polerat, målat och etsat glas enligt kontinentala mönster.

Läs mer om Iittala