Hitta din butik
Meny

Design House Stockholm

275 kr

Mugg Pippi 35cl Strong Kind Brave

Nyhet från Design House Stockholm. För att fira Pippi Långstrumps 75-årsjubileum lanserar de fyra muggar med två olika motiv och storlekar. Vi skänker, tillsammans med Design House Stockholm, 10 kr till Rädda Barnens initiativ ”Flickor på flykt” för varje såld mugg.

Den älskade Astrid Lindgrens karaktären, Pippi Långstrump, fyller 75 år. För att fira det har Design House Stockholm i samarbete med Rädda Barnen skapat en kollektion av jubileumsmuggar där 10 kr per såld mugg går till Rädda Barnens projekt för att hjälpa flickor på flykt.

Boken "Pippi Långstrump" publicerades hösten 1945, en tid då miljoner människor tvingades fly - många av dem barn. I dag, 75 år senare, är fler människor tvunga att fly än någonsin, 68,5 miljoner enligt UNHCR, varav hälften av dem är barn. Flickor är särskilt sårbara och detta initiativ bidrar till att stärka flickor på flykt och ge dem möjlighet att dela sin historia med omvärlden och uppfylla sina framtidsmål.

Jubileumsmuggens handtag ser ut som en av Pippis två flätor vilket är ett av hennes mest välkända kännetecken. På insidan av muggen finns en illustration av Pippi där hon självsäkert lyfter upp hästen Lilla Gubben i luften. En bild som utstrålar både mod och styrka vilket är två av Pippi Långstrumps mest distinkta karaktärsdrag.

Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Vit
Höjd 10 cm
Diameter 8.5 cm
Care Instructions MASKINDISK
Varumärke Design House Stockholm
Country of Manufacture Thailand
Material Stengods
Varumärke/Formgivare

Design House Stockholm

Design House Stockholm samlar det bästa av skandinavisk design under ett tak och brinner för att hitta innovativa produkter med karaktär och personlighet.

Läs mer om Design House Stockholm
Kompletterande produkter

Kompletterande produkter