Hitta din butik
Meny
  Behöver du hjälp? Kontakta oss här

  99 kr

  Poster Bokstaveringsalfab. 6 Bitte

  Designtorget välkomnar formgivarna Liselotte Watkins, Gaia Padovan och Bitte Andersson till sortimentet. I samband med initiativet Adam Berit – ett förslag på ett nytt bokstaveringsalfabet från Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer Förbundet – har formgivarna gjort sin egen tolkning av alfabetet. Resultatet är en exklusiv kollektion posters för dem som vill börja bokstavera för ökad jämställdhet och representation.

  Denna affisch är Bitte Anderssons tolkning av alfabetet. ”- Som serietecknare ligger det nära till hands att skapa personer och karaktärer. Det föll sig därför naturligt att utgå ifrån kroppen. Jag utgick från kroppsdelar som jag tyckte att bokstäverna redan liknande. Vart eftersom bokstäverna tog form fick de även en egen karaktär och en personlighet. ”

  Bitte Andersson är serietecknare och illustratör och jobbar för tillfället som lärare i illustration på Konstfack. Hon har regisserat actionkomedimusikalen Dyke Hard som hade biopremiär i Sverige 2015. Bitte har också ett förflutet som bokhandlare och startade den feministiska bokhandeln Hallongrottan i Stockholm 2006.

  Lagerstatus: I lager
  Visa lagersaldo i butik
  Loading stock
  Information
  Färg Mönstrad
  Bredd 50 cm
  Höjd 70 cm
  Material Papper
  Kompletterande produkter