Hitta din butik
Meny

UMONIVA 2019

2495 kr

Sidobord Arch

ARCH är ett sidobord i pulverlackat stål som bygger broar mellan inne och ute. Skandinavisk enkelhet och material som tål att användas kombineras i ett sidobord som enkelt monteras med kilar. Mjuka och hårda former möts i ett lekfullt uttryck som erbjuder avlastning närhelst du behöver det. 
”Jag ville med Arch sidobord skapa en produkt som är mångsidig och som fyller ett brett behov på ett annorlunda sätt. Jag gillar kluriga lösningar och att sätta samman bordet med kilar gör att det varken behövs verktyg eller lim och det tar mycket liten plats omonterat. En robust konstruktion gör att användaren själv kan placera bordet efter behov.” säger formgivaren Karl Lind som har bas i Umeå. Produkten har tagits fram vid Summer eXpression 2019. Ett designprogram i Umeå som synliggör, utvecklar och kopplar samman unga formgivartalanger med lokala tillverkare och företag.

Formgivaren Karl Lind är aktuell med två produkter på Designtorget. Sidobordet Arch samt ljuslyktan Hjortron. Produkterna utgörs av enkla former och komponenter som, när de sätts samman bildar en helhet. Vid designen har en utgångspunt varit att använda enkla materialval och att leverera produkten i platta paket för att minimiera onödigt emballage och skrymmande transporter. Karl Lind läser tredje året vid Arkitekthögskolan i Umeå och har sedan tidigare en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi. Kombinationen av arkitektur, ekonomi och teknik tillsammans med ett stort intresse för material och materials egenskaper utgör grunden i Karl design.

Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Grå
Bredd 42 cm
Höjd 49 cm
Djup 42 cm
Varumärke UMONIVA 2019
Material Stål