Hitta din butik
Meny

Rörstrand

209 kr

Skål 50 cl Ostindia Floris

Servisen Ostindia Floris är resultatet av en förnyelse av den 80 år gamla servisen Ostindia från Rörstrand. Bakom designen ligger Caroline Slotte och Anna Lerinder, där de ville täcka in och kamouflera det ursprungliga mönstret och få det inbäddat som en snygg detalj. Floris finns även som mugg och tallrik. Välj bland olika storlekar. Tål maskindisk.
Servisen Ostindia Floris är resultatet av en förnyelse av den 80 år gamla servisen Ostindia från Rörstrand. Bakom designen ligger Caroline Slotte och Anna Lerinder, där de ville täcka in och kamouflera det ursprungliga mönstret och få det inbäddat som en snygg detalj. Floris finns även som mugg...
Läs mer Läs mindre
Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Blå
Storlek One size
Varumärke Rörstrand
Material Porslin
Varumärke/Formgivare

Rörstrand

1726 bildades "det Swenske Porcellainsvärket", och man började tillverka porslin på Rörstrands Slott i Stockholm under ledning av tyske porslinsmakaren Johann Wolff. Rörstrand är därmed det näst äldsta porslinsvarumärket i Europa (efter Meissen, 1709). Materialet var fajans, medan dekorerna gick i koboltblått - ofta inspirerade av kinesiskt porslin. Nu blev porslin mer tillgängligt för gemene man. Innan åt man främst på metalltallrikar.

Läs mer om Rörstrand
Kompletterande produkter