Betala med Klarna & Swish
15% på String
Fraktfritt över 499 kr

Stolab

4250 kr

Stol Lilla Åland vit

Online exklusivt

Lilla Åland av Carl Malmsten är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas. Stolen är tillverkad av vitlaserad massiv björk.

Bredd: 44 cm
Djup: 57 cm
Höjd: 88 cm
Sitthöjd: 44 cm
Sittdjup: 42 cm

Lagerstatus: Leveranstid 4-6 veckor
Favoriter
Dela
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Artikelnummer 1009969
Färg Vit
Bredd 44 cm
Höjd 88 cm
Djup 57 cm
Varumärke Stolab
Formgivare Carl Malmsten
Tillverkningsland Sverige
Material Björk
Varumärke/Formgivare

Stolab

På Stolab har vi tillverkat möbler på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907. Det har gett oss en värdefull skatt av kunskap som präglar hela vår verksamhet.

 

Läs mer om Stolab

Carl Malmsten

Carl Malmstens möbler ger en återspegling av den svenska allmogekulturen. Han studerade hur de olika landskapens karaktär och människornas levnadsförhållanden kom till konstnärligt uttryck i deras bruksföremål. Alla dessa intryck smälte han samman och skapade därur sin egen karaktäristiska stil.

Läs mer om Carl Malmsten
Liknande produkter
Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord

Prenumerera och få 10% rabatt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, event, nyheter och exklusiva erbjudanden. Just nu får du dessutom 10% rabatt på ett köp som ny prenumerant hos oss på Designtorget!

Koden går ej att kombinera med andra erbjudanden.