Hitta din butik
Meny

Stolab

Special Price 2903 kr Regular Price 3225 kr

Stol Lilla Åland vit

Lilla Åland av Carl Malmsten är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas. Stolen är tillverkad av vitlaserad massiv björk.

Bredd: 44 cm
Djup: 57 cm
Höjd: 88 cm
Sitthöjd: 44 cm
Sittdjup: 42 cm

Lilla Åland av Carl Malmsten är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finströms kyrka på Åland, där...
Läs mer Läs mindre
Lagerstatus: Beställningsvara –Leveranstid 4-6 veckor
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Vit
Bredd 44 cm
Höjd 88 cm
Djup 57 cm
Varumärke Stolab
Formgivare Carl Malmsten
Material Björk
Varumärke/Formgivare

Stolab

På Stolab har vi tillverkat möbler på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907. Det har gett oss en värdefull skatt av kunskap som präglar hela vår verksamhet.

 

Läs mer om Stolab

Carl Malmsten

Carl Malmstens möbler ger en återspegling av den svenska allmogekulturen. Han studerade hur de olika landskapens karaktär och människornas levnadsförhållanden kom till konstnärligt uttryck i deras bruksföremål. Alla dessa intryck smälte han samman och skapade därur sin egen karaktäristiska stil.

Läs mer om Carl Malmsten
Kompletterande produkter