Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. Clubben Sven Carlberg
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Clubben Sven Carlberg

Clubben är ett svenskt designföretag baserat i Malmö och Hudiksvall. Företaget består av fem medlemmar ur familjen Carlberg, alla med ett gemensamt kreativt fokus och med sina egna speciella kompetenser inom design.

Clubben har som ambition att göra funktionella produkter som har ett mervärde utöver den vackra ytan och som genast kan hitta sin roll i vardagslivet och kanske göra det lite lättare, eller gladare. Saker som kan jobba för sin plats på hyllan och finnas i din tjänst hela livet.

Företagets första produkt har fått namnet Stub. Det är en stumpstake, en ljusstake som bränner överblivna ljusstumpar nästan hela vägen ner. Och sedan släcker dem! Naturligtvis går STUB också att använda som en vanlig ljusstake, till nya ljus. Stub produceras i Hudiksvall. Varje behållare är gjuten och infärgad för hand och locken svarvas av ett lokalt företag.

Idén till Stub väcktes när Sven Carlberg såg hur högen av ljusstumpar växte i sommarhuset. Att slänga kändes dumt. Stumparna behövs verkligen i stugan som varken har elektriskt ljus eller värme. Sven arbetade fram STUBs funktion och tillsammans med produktdesigner Gustav Carlberg skapade han formen.

Köp nu