Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. Designtorget
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Designtorget

Historien om Designtorget började 1993 med en stor och hopplös yta i Kulturhusets bottenplan i Stockholm. En arkitekt fick möjlighet att göra något åt utrymmet och med ett starkt kulturintresse gick tanken direkt till alla de formgivare och uppfinnare som gick arbetslösa i lågkonjunkturen. Så väcktes idén om en marknadsplats för form och innovationer och Designtorget såg dagens ljus.

Sedan starten har Designtorget lyckats behålla en stark företagskultur där nyfikenhet och kreativitet präglat allt vi gör. Designtorget bidrar till att sätta svenska formgivare på kartan och inspirerar människor från alla världens hörn genom att ständigt vara i framkant med ny design och innovationer samt vara den självklara presentbutiken.

Vår vision att göra skandinavisk design framgångsrik och tillgänglig genomsyrar allt vi gör!

Designtorget är en marknadsplats som gör det möjligt för formgivare att göra verklighet av goda idéer och introducera dem för marknaden. Designtorget jobbar med konceptutveckling och produktion såsom med traditionellt inköp och försäljning. Utöver det så rymmer affärsidén en strävan efter att faktiskt göra skillnad för svensk design, att vara en hävstång för unga formgivare och att vara en aktiv och engagerad part i designsveriges blomstrande utveckling.

Mer specifikt väljer vi regelbundet ut nya produkter från kända och okända formgivare och tar in dem till försäljning. Produkterna väljs ut av vår jury och grundkraven, förutom att vi gärna vill vara först med att ha produkten i vårt sortiment, är att de ska passa in i konceptet stilmässigt, hålla en hög kvalitet och vara hållbara ur produktionsperspektiv. De får gärna vara kreativa och nyskapande. Alltid med en egen historia. Hur länge varorna finns till försäljning beror både på efterfrågan och på överenskommelsen med formgivaren. Relationen till de formgivare och leverantörer vi samarbetar med värderar vi nämligen oerhört högt.

Designtorget är en destination för dem som vill upptäcka design och formgivare. Vi har 9 butiker på attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda samt 5 shop in shops på olika Åhléns-varuhus runtom i landet. Allt för att vara tillgängliga för våra kunder och ge våra samarbetspartners bästa möjliga exponering. Utöver det så har vi en webshop för att öka tillgängligheten där vi inte finns representerade lokalt, samt för att möta våra kunders och samarbetspartners efterfrågan på en digital närvaro.

Köp nu