Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. Hippstory
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Hippstory

Julia Nielsen har varit en produktiv designer sedan 2003 när hon började sälja örhängen gjorda av rester av läder på Spitalfields marknaden i London. Sedan dess har företaget Hippstory designat interiördeko, pappersvaror, tillbehör och smycken, som säljs främst i museumsbutiker runt om i världen, bland annat Tate i London och MoMa i New York.

Hippstory vägrar att hålla sig inom gränsen för typisk skandinavisk form med grått, svart och vitt. Vi älskar färg. Julias bakgrund i grafisk design och illustration framgår av de produkter som ofta har ett ytmönster av motiv. Vårt favoritmaterial är FSC-godkänt björkvedfaner som pressas på vår granneö Öland. Vi strävar inom alla områden för att hålla koldioxidavtrycket till ett minimum, till exempel genom att endast använda väg- och sjötransporter där det är möjligt och nyligen har vi tagit bort plast från våra förpackningar. Alla smycken är handmonterade i vår Visby-studio.

New York Times och Vogue kallade Hippstorys färgglada verkstad och shop den mest spännande platsen i Stockholms Sofo. År 2019 flyttade Hippstory från Stockholm till den vackra ön Gotland i Östersjön och blev en del av öns rika hantverks- och designindustri.

Köp nu