Hitta din butik
Meny

Hippstory

Julia Nielsen har varit en produktiv designer sedan 2003 när hon började sälja örhängen gjorda av rester av läder på Spitalfields marknaden i London. Sedan dess har företaget Hippstory designat interiördeko, pappersvaror, tillbehör och smycken, som säljs främst i museumsbutiker runt om i världen, bland annat Tate i London och MoMa i New York.

Hippstory vägrar att hålla sig inom gränsen för typisk skandinavisk form med grått, svart och vitt. Vi älskar färg. Julias bakgrund i grafisk design och illustration framgår av de produkter som ofta har ett ytmönster av motiv. Vårt favoritmaterial är FSC-godkänt björkvedfaner som pressas på vår granneö Öland. Vi strävar inom alla områden för att hålla koldioxidavtrycket till ett minimum, till exempel genom att endast använda väg- och sjötransporter där det är möjligt och nyligen har vi tagit bort plast från våra förpackningar. Alla smycken är handmonterade i vår Visby-studio.

New York Times och Vogue kallade Hippstorys färgglada verkstad och shop den mest spännande platsen i Stockholms Sofo. År 2019 flyttade Hippstory från Stockholm till den vackra ön Gotland i Östersjön och blev en del av öns rika hantverks- och designindustri.

Köp nu