Hitta din butik
Meny

Pärlans konfektyr

Vi på Pärlans Konfektyr ägnar oss åt ett delikat hantverk. Kolor och kolasås kokas på klassiskt vis av färsk grädde och riktigt smör. Inga konstigheter, endast rena äkta råvaror. Det ger en kvalitet utöver det vanliga och en kola som ska njutas färsk. Kolans guldålder var 30-talet, då tuggades det kolor i vart och vartannat hörn. Med tiden blev riktiga gräddkolor sällsynta, de kokades främst hemma vid juletid. Synd på något så vansinnigt gott tyckte vi, och tog tag i saken. 

December 2010 slogs dörrarna upp till vår första butik. Då på Östermalm. Kolorna kokades i små koppargrytor, vi skar dem för hand och slog in dem i egenstämplade papper. Något år senare fann vi en fin lokal på söder, vi flyttade dit. I ärlighetens namn får man rätt ont i händerna av att slå in kolor på det viset, så en gammal vacker röd mekanisk maskin fick så småningom flytta in hos oss.

Sedan oktober 2017 har vi ytterligare ett kök i en gammal tegelbyggnad i Kräftriket vid Stockholms Universitet. I vårt gamla kök på söder har det flyttat in en italiensk chokladmaskin och numera har vi också mjuka kolor täckta med finaste choklad.

Köp nu