Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. Reis Pettersson />
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Reis Pettersson

Reis Pettersson grundades av bröderna Joakim Pettersson och Jesper Reis, och är ett svenskt designföretag som producerar lyxiga interiörprodukter. Deras första design, ”Terrazzo balkongbord”, började som ett projekt av Joakim när han misslyckades med att hitta några tilltalande bord till sin balkong. Han satte pennan till papperet och började designa sitt eget bord inspirerat av terrazzo, en produkt som har varit i Reis Pettersson-familjen i generationer. Den färdiga produkten slutade inte med ett utan tre vackra bord i olika höjder som antingen placeras snyggt bredvid varandra, förvandlas till växttrappa eller kan användas som en piedestal.

Efter den positiva responsen som Joakim fick kontaktade han sin bror Jesper, som driver familjeföretaget Terrazzospecialisten - och Reis Pettersson föddes. Bröderna vill utveckla vackra funktionella produkter med fokus på terrazzo och sten.

"Terrazzo ligger i vår dna. Vår pappa, farfar och farfars far har alla arbetat med materialet i plastgjuten form. Vi har helt enkelt bara plockat upp det till borden."

Reis Pettersson har idag mat-, soff- och sidobord i vackra terrazzokombinationer, för både inne- och utomhusbruk. I samarbete med familjeföretaget Terrazzospecialisten utvecklar Reis Pettersson även unikt designade platsgjutna terrazzogolv och specialbeställda bords- och bänkskivor.

Köp nu