Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. Rörstrand
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Rörstrand

1726 bildades "det Swenske Porcellainsvärket", och man började tillverka porslin på Rörstrands Slott i Stockholm under ledning av tyske porslinsmakaren Johann Wolff. Rörstrand är därmed det näst äldsta porslinsvarumärket i Europa (efter Meissen, 1709). Materialet var fajans, medan dekorerna gick i koboltblått - ofta inspirerade av kinesiskt porslin. Nu blev porslin mer tillgängligt för gemene man. Innan åt man främst på metalltallrikar.

2010 firar Ostindia sin 80-årsdag, med uppdaterade former och den rebelliska kusinen Ostindia Floris. Lovisa Burfitt berättar historien om excentriska Mademoiselle Oiseau på benporslinsserien formgiven av Anna Lerinder. Höganäs Keramik får en ny design av Front, inspirerad av Höganäskrusets form. Monica Förster skapar Inwhite & Inblue inspirerad av former och dekor från arkivet hos Rörstrand museum.

I snart 300 år har Rörstrand varit synonymt med kvalitet och fint hantverk. Tallrikarna och serviserna har ärvts från generation till generation och har blivit släktklenoder, klassiska samlarobjekt som själva har skrivit in sig i svensk designhistoria. Kanske är det därför vi alltid har förstått att kvalitet går bortom hållbarhet och funktionalitet. Genom att arbeta nära Sveriges ledande designers har Rörstrand fångat essensen av god smak och bevarat den i form av vackra saker för vardagen av porslin. Rörstrand är ett varumärke under Fiskars Group.

Köp nu