Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Varumärken
  3. String Furniture
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

String Furniture

Allt började med en uppenbarelse och en tävling. 1949 insåg det ledande svenska förlaget Bonniers att människor troligen skulle köpa fler böcker om de hade någonstans att ställa dem. Med det i åtanke startade Bonniers en tävling för att hitta en hyllösning som var både prisvärd och lätt att frakta, montera och installera.

Nils "Nisse" Strinning, född 8 december 1917 i Kramfors, död 10 maj 2006, var en svensk arkitekt och formgivare. Tillsammans med sin maka, arkitekten och formgivaren Kajsa Strinning, född 27 januari i Ytterlännäs, död 20 december 2017, blev Strinning världsberömd genom bokhyllesystemet Stringhyllan. Paret skapade bokhyllan tillsammans år 1949, för Bonniers tävling.

På 1940-talet läste Nisse Strinning arkitektur på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm (KTH). Redan som student ritade han ett diskställ som bestod av plastöverdragna metalltrådar. Diskstället, som döptes till Elfa, blev mycket populärt och var sedan utgångspunkt när makarna skapade den berömda Stringhyllan.

År 1952 bildade han de två företagen String Design AB och Swedish Design AB. Nils och Kajsa formgav många plastföremål under 1960- och 1970-talen.

Sedan år 2004 producerar String Furniture de klassiska produkterna från String. Varumärket tillverkar flexibla hyllsystem i klassisk skandinavisk, minimalistisk design och är starkt förknippade med en av 1900-talets mest älskade designklassiker – stringhyllan. Populära String Pocket och stringhyllan har setts i inredningsmagasin världen över och paret Strinning har blivit flerfalt prisbelönta för sin genialiska design med stringsystemet. Sedan stringhyllan lanserades har makarna fortsatt att uppdatera och vidareutveckla sin produkt från en bokhylla till ett helt system med en mängd olika valmöjligheter i färg, material och utformning. Tidlös skandinavisk design möter praktisk funktionalitet vilket är en av anledningarna till varför Stringhyllan kommit att bli en så otroligt omtyckt designklassiker.

Köp nu