Hitta din butik
Meny
  Behöver du hjälp? Kontakta oss här

  Iittala

  929 kr

  Vas Aalto 120 mm klar

  Ikonisk vas från Iittala, formgiven av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde direkt succé. Den mystiska formen är både snygg och fyller funktion. Idag är Aaltovasen en designklassiker och är en perfekt vas för snittblommor eller som skål till lördagsgodiset. Alla vaser är munblåsta för hand på glasbruket i Iittala och det krävs sju hantverkare på tolv arbetsstationer för att ta fram en enda vas.

  Alvar Aalto skapade sin klassiska serie glasvaser 1936. Alvar Aalto Collection har varit den mest ikoniska serien i Iittala-utbudet sedan dess. Varje Aalto-vas är munblåst på Iittalas glasfabrik i Finland. Vaser i Aalto Collection finns i en mängd färger och storlekar och är ett nöje att äga eller ge som en gåva. Finns i tre utföranden.

  Lagerstatus: I lager
  Dela
  Visa lagersaldo i butik
  Loading stock
  Information
  Färg Klar
  Bredd 15.3 cm
  Höjd 12 cm
  Varumärke Iittala
  Material Glas
  Varumärke/Formgivare

  Iittala

  Iittalas rötter går tillbaka till 1881, när ett glasbruk etablerades i byn Iittala i södra Finland. Under de första åren tillverkade Iittala blåst, pressat, polerat, målat och etsat glas enligt kontinentala mönster.

  Läs mer om Iittala
  Kompletterande produkter