
Doftande kardemummabullar, nygräddad bärpaj, sju sorters kakor och tårta på fat. Självklart med en kopp kaffe, te eller saft till – och så klart riktigt gott sällskap.Så ser den svenska unika fikatraditionen ut, med omkring 150 år på nacken.Här dyker matjournalisten Anna Berghe ner i fikans historia – ett lika socialt som smakfullt sammanhang. Hon minns sin barndoms kafferep hos mormor och farmor och blandar frikostigt med sig av såväl familjerecept som uppdaterade och kurerade recept för vår tids kafferep. Det är bara att baka, sätta på kaffe och njuta!
Finns även i engelsk version.
Artikelnummer | 2006117 |
---|---|
Färg | Multi |
Bredd | 18 cm |
Höjd | 25 cm |
Varumärke | Kakao |
Tillverkningsland | Estland |
Material | Papper |
Kakao
Kakao förlag startades 1995 av Johan Lindblad som fortfarande driver verksamheten. Han har ett stort matintresse och från början bestod utgivningen framför allt av kokböcker. I slutet av 1990-talet blev Kakao förlag något av en kokböckernas pionjär och gjorde sig ett namn i branschen och bland konsumenter som ett förlag som ger ut vackra, väl formgivna böcker av god kvalitet.
Kokböckerna utgör fortfarande en viktig del i utgivningen. Recepten är enkla att följa och med läckra bilder och vacker form blir böckerna en inspirationskälla som hjälper både nybörjaren och den erfarne att lyckas i köket.
De ger i dag även ut böcker om Sverige på engelska, kluriga frågespel och böcker med mycket humor.
Läs mer om Kakao