Hitta din butik
Meny

Kakao

299 kr

Bok Vildplockat

Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.

Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas den nya nordiska gastronomin. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.

Niki Sjölund har arbetat som kock i Stockholm men har de senaste åren valt att fokusera på att samla och plocka de ätbara vilda växter som dyker upp i skog, på äng, till fjälls och ibland till och med hemma i trädgården. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.

I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.

Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger.

Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och...
Läs mer Läs mindre
Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Multi
Bredd 17 cm
Höjd 22.5 cm
Varumärke Kakao
Material Papper
Varumärke/Formgivare

Kakao

Kakao förlag startades 1995 av Johan Lindblad som fortfarande driver verksamheten. Han har ett stort matintresse och från början bestod utgivningen framför allt av kokböcker. I slutet av 1990-talet blev Kakao förlag något av en kokböckernas pionjär och gjorde sig ett namn i branschen och bland konsumenter som ett förlag som ger ut vackra, väl formgivna böcker av god kvalitet.

 

Läs mer om Kakao
Kompletterande produkter