Betala med Klarna & Swish
20% rabatt på valfri vara! KOD: JUNI20
Fraktfritt till ombud över 499kr

Ulrika Gyllstad

Ulrika Gyllstad är född och uppvuxen i södra Sverige, men är sedan 90-talet bosatt och verksam i Stockholm. Hon har en gedigen bakgrund inom modebranschen, med utbildning på Beckmans Designhögskola, och senare som designer för H&M och GANT m.fl. Ulrika har alltid haft ett stort intresse för inredning och inredningstextil, och då speciellt för mönster och tryck.

Redan under utbildningen fokuserade hon mycket på mönsterformgivning och sedan 2006 arbetar hon uteslutande med inredningstextil. Ulrikas karaktäristiska formspråk är organiskt men också grafiskt och modernt, och ofta inspirerat av natur och arkitektur.

”Jag tycker om att känna handens närvaro i ett mönster, det måste kännas levande – därför tecknar jag alla mina mönster för hand innan jag sedan bearbetar dem i datorn. Jag tittar ofta på föremål ifrån naturen i mitt mikroskop, och där öppnar sig en hel värld fylld av mönster och strukturer. Jag hittar också mycket av min inspiration i urbana miljöer och inom arkitekturen. Jag strävar efter att formge mönster och produkter man kan tycka om och leva med under lång tid, snarare än trendiga uttryck. Att få jobba med produkter som har en längre livslängd var också en av anledningarna till att jag övergick från mode till inredning."

Sedan 2013 formger och producerar Ulrika ekologisk, mönstrad textil i Sverige under det egna varumärket Gyllstad.

Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord