Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Guide - 3 sätt att inreda med belysning
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Guide - 3 sätt att inreda med belysning

Välkomna hösten med ett välbelyst hem

Hösten och mörkare kvällar närmar sig och vi längtar efter att få tända lamporna igen. Nedan följer tre tips på hur du inreder med belysning för att skapa ett trivsamt och härligt hem.

 

1. Övergripande belysning

Se till att varje rum har ett bra allmänljus. Börja med att välja taklampa när du ska inreda med belysning. Taklampan ger rummet ett övergripande ljus. Beroende på rummets storlek kan du sedan komplettera med mindre ljuskällor. Välj alltid med omsorg oavsett om du funderar på en tidlös klassiker eller en spännande statement piece.

 

 

2. Bordslampor för stämning

Under den mörkare tiden på året har även den maffigaste taklampan svårt att lysa upp ordentligt. Skapa rymd och få rummet att kännas större med punktbelysning för att lysa upp mörka vinklar och hörn som annars lätt försvinner. Perfekt för punktbelysning på exempelvis skrivbord eller i fönstret. Därtill hjälper punktbelysning till att förhöja rummets stämning och atmosfär. 5 - 10 ljuspunkter i ett vardagsrum brukar vara lagom.

  

 

3. Pricken över i:et

Under 2021 har vägglampan gjort comback. Låt design, funktion och form samsas och förhöj atmosfären i ditt hem. Vägglampan blir pricket över i:et när du inreder med belysning.

Skapa värme och rymd där allmänljuset inte kommer åt. Rikta ljus uppåt med en golvlampa som belyser vackra detaljer som stuckaturer och takbjälkar eller placera en vägglampa för att lyfta utrymmen som mörka hörn. Lys upp spegeln, ramen eller delar av bokhyllan med en ljusslinga.

 

 

Upptäck mer innovativ belysning