Hitta din butik
Meny

Marimekko

290 kr

Tallrik 25 cm Räsym.

Den flata tallriken Räsymatto ingår i Marimekkos populära serie Siirtolapuutarha. Tallriken är tillverkad i högkvalitativt stengods med ett lekfullt mönster i svart och vitt. Modellen på tallriken är formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret är skapat av Maija Louekari. Räsymatto är det finska ordet för trasmatta, och det är tydligt att Louekari hittat inspirationen till mönstret från just sådana.

I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha -  perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!

Tallriken tål diskmaskin, mikro och frys. Finns i två storlekar; Ø 25 resp. Ø 20 cm.

Lagerstatus: I lager
Visa lagersaldo i butik
Loading stock
Information
Färg Svart/Vit
Diameter 25 cm
Varumärke Marimekko
Country of Manufacture Finland
Material Stengods
Varumärke/Formgivare

Marimekko

Marimekko är ett världsberömt finländskt designföretag som specialiserat sig på mode, väskor och accessoarer samt inredning. Bolaget startades av Armi Ratia som utvecklade det till ett ledande textildesignföretag under 1950- och 1960-talet. Bolagets mönster återfinns förutom på textilier på en rad andra produkter, bland annat porslin och väskor och säljs över hela världen. Under åren har företaget samarbetat med en uppsjö framgångsrika designers som Vuokko Nurmesniemi, Annika Rimala och Maija Isola.

Läs mer om Marimekko
Kompletterande produkter

Kompletterande produkter