Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

Inspiration

Årets adventskalendrar kommer snart!
Den 24:e september lanseras årets upplaga av Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern från Göteborgsbaserade företaget NABO. Årets kalender har både ny förpackning och 24 nya smaker. Årets design har tagits fram i samarbete med Fine Little Lady och har motivet vintersportare med orginalmålningar av Elisabeth Dunker. Börja varje decembermorgon med en ny kaffe- eller tesort, från första advent fram till dopparedagen, och hitta ditt nya favorit.

Årets adventskalendrar kommer snart!

Designtorget x Beckman 2021
Designtorget presenterar årets designsamarbete med Beckmans Designhögskola Under sju veckor har formstudenter på Beckmans Designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt. Temat för projektet har varit omtänksam design. Resultatet presenteras i en utställning i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset, Stockholm. Produkterna finns även till försäljning på designtorget.se. För sjunde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans Designhögskola. Årets kurs i produktion ochperspektiv genomförs i samarbete med Designtorget för att ge unga formgivare möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion. - I grunden är Designtorget en marknadsplats för design och innovativa produkter. Vi brinner för kreativitet och vill göra det möjligt för formgivare att förverkliga goda idéer och introducera dem för marknaden. Vår förhoppning är att projektet ska leda till fler långsiktiga samarbeten. Tidigare års samarbeten har resulterat i produkter som blivit nya favoriter i Designtorgets sortiment. Exempelvis prisbelönade produkten Regrow av Madeleine Nelson och krukan Örta av Emma Stridh och Robert Wettebrandt, säger Malin Wåhlström inköpschef på Designtorget.Nytt för i år är att Designtorget delar ut ett designstipendie. Stipendiet sponsrar produktionen av en utvald produkt till ett maxvärde av 50 000 kronor i inköpsvärde. Utställningen står från 26 aug - 27 sep och invigs med en vernissage, onsdag 25 augusti kl. 17.00 i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset. Efter vernissagen finns produkterna tillgängliga för försäljning i Designtorgets butik och webbshop under en månad.

Designtorget x Beckman 2021

Tre sätt att inreda med växtlighet
Växter som slingrar sig längs vägghyllor och får breda ut sig i fönsterbrädan tycker vi på Designtorget skapar både liv och harmoni där hemma. Dessutom är växter, blommor och grönska en inredningsdetalj som inte är begränsad till stilar eller trender. Därför tycker vi att du bör satsa lite extra på att få in mer växter i ditt hem! Nedan följer tre tips på hur du kan inreda med växter för att skapa ett härligt och livfullt hem.

Tre sätt att inreda med växtlighet

Mångsidig möbel för framtidens hem
I samband med Stockholm Design Week lanserar Designtorget Play – en möbel som bjuder in människor att skapa sin egen funktion efter behov. Kreatören Karl Hallqvist har förenat estetik, lokal produktion, hållbart tänkande och ekonomi på samma gång. Resultatet är en möbel, som tack vare att den endast består av lika delar rundstavar och en sadelgjord, kan omvandlas från bänk, till stol eller herrbetjänt och kan förändras år efter år efter år.

Mångsidig möbel för framtidens hem

Furin – Årets snällaste hylla
Designtorget, Malmstenbutiken och Uppsala Stadsmission har utsett Designprisets vinnare - hyllan Furin formgiven av ett designkollektiv vid Linköpings Universitet. Utmärkelsen innebär att Furin sätts i produktion hos det sociala företaget Hantverksslussen vilket skapar ett nytt arbetstillfälle för människor i utsatta situationer för varje såld hylla. Furin är helt tillverkad i Furu för att ta vara på den svenska skogens resurser. Hyllan lanseras hos Designtorget och Malmstenbutiken. 

Furin – Årets snällaste hylla

Artikel 1 till 36 av 116 totalt

Föregående Nästa

Prenumerera och få 10%

Missa inte inspiration, event, nyheter och exklusiva erbjudanden. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!