Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Blogg
  3. DT x Beckmans 2022
Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

DT x Beckmans 2022

Designtorget presenterar årets designsamarbete med Beckmans Designhögskola! Missa inte vår livesänding där vi intervjuar studenterna som presenterar sina produkter direkt från utställningen den 28 april kl 17.45.

Länk till livesändningen: DT x Beckmans Livesändning

Under sju veckor har formstudenterna på Beckmans Designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt. Resultatet presenteras i en utställning i Designtorgets butik på Sergelgatan 20, Stockholm. Produkterna finns även till försäljning på designtorget.se.

För åttonde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans Designhögskola. Årets kurs i produktion och perspektiv genomförs i samarbete med Designtorget för att ge unga formgivare möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion.
 
Utställningen invigs med en vernissage, torsdag 28 april kl. 19.00 i Designtorgets nyöppnade butik på Sergelgatan 20 i Stockholm. Efter vernissagen finns produkterna tillgängliga för försäljning i Designtorgets butik i en månad och på vår webbshop under fyra månader.

 

Lilo Spegel, 1499 kr

 

LILO SPEGEL

I framtagningen av spegeln LILO ville vi undersöka om vi kunde hitta ett samspel mellan konst och design. Och på så sätt skapa en lekfull produkt som tillför något mer än dess praktiska funktion. Genom formen vill vi erbjuda användaren frihet att hitta sitt sätt ge liv åt spegeln. Den fungerar fint att använda som bordsdekoration, bricka eller som en klassisk spegel. Bara fantasin sätter gränser!

Spegelglaset är gjord av spillbitar, producerad i Sverige. 

Design: Olivia Ståhl & Fanny Johansson
Material: Spegelglas, forescolor
Pris: 1499 kr

 

ZEN VAS/LJUSSTAKE

Zen är en kombinerad vas och ljusstake tillverkad i återvunnen aluminium. Begreppet Zen härstammar från den österländska kulturen och bygger på inre närvaro. Genom att vända formen tillåts användaren att följa med i årstidernas förändring. På sommarhalvåret är Zen en perfekt vas blommor. Och på vinterhalvåret en ljusstake som lyser upp ditt hem.

Med detta vill vi dra en koppling till att leva i nuet.

Design: Jenny Svensén & Johanna Ringqvist
Material: Återvunnen Aluminium
Pris: 995 kr

 

BOB PÅSKLÄMMA

BOB är en påsklämma i rostfritt stål, ett material som är både hygieniskt och slitstarkt. Klämman tål förvaring i kylskåp och frys såväl som maskindisk och är ett mer hållbart alternativ till påsklämmor i plast.
Den klassiska men samtidigt moderna designen gör att klämman lika gärna skulle kunna hittas i mormors kökslåda som i din egen. BOB tillför det lilla extra till dina öppnade förpackningar och är perfekt att ge bort som en gåva till personen som har allt.

Design: Elin Åkerfeldt och Emilia Lamberg
Material: Rostfritt stål
Pris: 399 kr (2-pack)

 

POM BOKSTÖD

Med inspiration från William Morris naturmönster är POM en produkt med äpplet i fokus och dess symboliska värde av kunskap. Det interaktiva bokstödet bjuder in till att vara med och påverka dess utseende. Efter att ha tagit ut bokstödet från kuvertet, viks den upp och bladen kan tryckas ut för att bilda en känsla av djup och ger ett vackert ljusspel.

Design: Cecilia Mosesson, Imad Benkabbou & Max Lundén
Material: Mässing
Pris: 895 kr

 

KROK GIRA

Vår ambition var att göra en krok som inte var så “krokig”.
Resultatet blev motsatsen - en extra krokig krok. För oss är Designtorget den butiken vi går till när vi är ute efter någonting litet med det där lilla extra. Vår strävan var alltid att vår produkt i slutändan skulle passa in på det, men att den trots sin ringa storlek får ta plats och synas både genom form och färg.

Design: Annelie Wihlborg & Carl Folkesson
Material: Pulverlackerad aluminium
Pris: 249 kr

 

RUTAN 3 x 4

Rutan 3 x 4 är en quiltad sänghylla i slitstarkt bouclétyg, anpassad för hem där traditionellt sängbord inte får plats. Med inspiration från nutida mode och inredning är Rutan 3 x 4 en mjuk hylla som kan användas vid sängen likväl som i andra rum. Den praktiska hyllan hängs enkelt upp på väggen med tillhörande skruvar. Vid behov är den lätt att tvätta genom att skruva av skruvlocken för hand och ta ur rundstaven.

Sänghyllan är tillverkad av Fabrikörerna, en syfabrik i Göteborg som ägs och drivs till största del av personer som är nya i Sverige. “När du köper den här produkten bidrar du till mångfald, miljö och möjligheter!” Fabrikörerna.

Design: Elinor Parra & Sofie Krüll
Material: Tyg och vadd 100 % polyester, rundstav i björk 
Pris: 895 kr

DT x Beckmans Designhögskola