Betala med Klarna & Swish
20% rabatt på valfri vara! KOD: JUNI20
Fraktfritt till ombud över 499kr

Anders Pehrson

Anders Pehrson var en skicklig designer och en PR-man utöver det vanliga. Han föddes i Göteborg 1912 och började efter sin ingenjörsexamen att arbeta som designchef och formgivare på Philips 1952. När han 1964 tog över som chef på skånska Ateljé Lyktan blev det avgörande för bolagets framtid.

Med ledorden form, funktion, färg och familj kom han att skapa otaliga designklassiker som skulle sätta Ateljé Lyktan på världskartan. När Anders Pehrsson tog över Ateljé Lyktan började resan mot en mer industriell och storskalig produktion. Han bestämde sig nämligen för att plocka russinen i kakan och börja massproducera de mest gångbara lampmodellerna – ett lyckokast som kom att bli avgörande för Ateljé Lyktans framtid. Några år senare kom han även att formge en av Sveriges största belysningsframgångar genom tiderna: Bumlingen.

”Det var mig en stor bumling, Anders!” lär en vän till Anders Pehrson ha sagt när han såg den bulliga lampan för första gången. Den lanserades på belysningsmässan i Göteborg 1968 och blev en omedelbar succé både i Sverige och utomlands. Förutom Bumlingen ligger han bakom tidlösa belysningsarmaturer som Supertube och Circling.

Mina Produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord