Betala med Klarna & Swish
Presenttips! Upp till 20%
Fraktfritt till ombud över 499kr

Barbro Tryberg Boberg

Under varumärket Formverket designar och säljer Barbro Tryberg Boberg inredningsprodukter med retroglimt. Mycket inspiration hämtas från 50- och 60-talet. En kudde med fina färgkombinationer resulterar i en plastmatta. Visserligen med ett annat mönster men med känsla och färg från kudden. Ett hyllpapper blir en skärbräda...

Den första produkt som sattes i produktion, och som fortfarande är en storsäljare, är den svart-vita brickan “Plattan” med mönster från Sergels Torg. Den kom till år 2002 då Stockholm Stad utslyste en souvenirtävling till stadens 750-årsjubileum. Brickan formgav hon ihop med dåvarande klasskompisen Martin Norrlind. Sedan dess har många nya produkter sett dagens ljus. På Designtorget säljs bl.a Plattanbrickan, plastmattor, skärbrädor och kökshanddukar.

Sedan 10 år tillbaka håller hon till på en gård på Gotland och där i sin ateljé är det hela tiden något nytt på gång. Idéer finns det gott om, men den stora utmaningen är att hitta fabriker i Sverige som kan utföra det hon vill ha tillverkat.

Tillsammans med formgivarkollegan Maria Holmer Dahlgren har Barbro även formgivit inredningsdetaljer under namnet BoM United.

"Det är min stolthet att alla produkter tillverkas i svenska fabriker" säger Barbro och ler.


Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord