Betala med Klarna & Swish
Presenttips! Upp till 40%
Fraktfritt till ombud över 499kr

Broberg & Ridderstråle

Designduon Broberg & Ridderstråle som under tio år gått från klarhet till klarhet med bland annat bords- och förvaringsserien Tati för Asplund, har nu gett sig in i köksregionen och gjort en finstämt tjusig gjutjärnskollektion för Skeppshult.

"Gjutjärn föll helt enkelt på plats, både estetiskt och taktilt", säger Johan Ridderstråle.

Mats Broberg och Johan Ridderstråle hade länge haft tankar på att göra köksredskap. Så hörde Skeppshult plötsligt av sig och snart såg serien Noir dagens ljus.
Kollektionen består av fem delar där gjutjärnet möter aluminium i knoppar och handtag, med inspiration hämtad från verktygs greppvänliga handtag. Tanken är att de ska fungera lika bra tillsammans som var för sig.

"Ser man föremålen tillsammans ser man att de hör ihop. Det finns detaljer som löper genom hela serien, men samtidigt lyfter fram det enskilda föremålet. De ska funka individuellt", säger Johan Ridderstråle. Han älskar gjutjärn som material och lagar själv mat med Skeppshults pannor.

"De är bra redskap och ger en jämn värmespridning. Det är inga problem heller med dagens induktionshällar, det går bra att laga i gjutjärn på dem", säger han.

Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord