Betala med Klarna & Swish
20% rabatt på valfri vara! KOD: JUNI20
Fraktfritt till ombud över 499kr

Studio Mia Sahlberg

Mia Sahlbergs kreativa uttryck är lika varierat som mångsidigt. Under de senaste femton åren har hon gjort parallella resor från kläddesigner, bildkonstnär, keramiker, stylist och silversmed. Hon snubblade bokstavligen in i silversmidet när hon stylade en fotografering där hon ville täcka modellens fingrar med ringar men inte kunde hitta vad hon sökte. Längtan efter ett nytt uttryckssätt i kombination med att skapa något unikt ledde fram till att hon började leka med smyckesdesign.

Som alltid när det gäller Mia inleds processer organiskt. Hon började experimentera med tyger för att få fram dramatiska accessoarer. När hon sedan blev nyfiken på silversmycken blev Youtube-tutorials starten till värvet som silversmed. Idag formges och tillverkas alla smycken för hand i hennes ateljé i Montpellier i södra Frankrike, där hon nu är bosatt. Allt silver är miljövänligt återvunnet och överblivet material i den egna ateljén smälts ner och återanvänds även en tredje eller fjärde gång. Det är viktigt för henne att vara ett alternativ till fast fashion-industrin och istället vara ett ansvarsfullt och hållbart varumärke.

Hennes smycken har burits av stjärnor som Katy Perry och publicerats i de flesta stora modemagasin som bland annat Vogue, L'Officiel, Elle och Harper's BAZAAR. 

 

Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord