Betala med Klarna & Swish
15% på köp över 500kr* - KOD: MARS15
Fraktfritt över 499 kr

Mia Sahlberg

Mia Sahlbergs kreativa uttryck är lika varierat som mångsidigt. Under de senaste tio åren har hon gjort parallella resor från kläddesigner, bildkonstnär och stylist till silversmed. Allt sedan Mias första klädkollektion som togs fram i Paris 2007 har hennes manér utgått från ett skandinaviskt arv som otvingat möter naturens råa estetik.

Hon snubblade bokstavligen in i silversmidet när hon planerade en fotografering där hon ville täcka modellens fingrar med ringar men inte kunde hitta vad hon sökte. Längtan efter ett nytt uttryckssätt i kombination med att skapa något unikt ledde fram till att hon började leka med smyckesdesign.

Som alltid när det gäller Mia inleds processer organiskt. Hon började experimentera med tyger för att få fram dramatiska accessoarer. När hon sedan blev nyfiken på silversmycken blev Youtube-tutorials starten till värvet som silversmed. Idag formges och tillverkas alla smycken för hand i Stockholm. Allt silver är miljövänligt återvunnet och överblivet material i den egna ateljén smälts ner och återanvänds även en tredje eller fjärde gång. Det som kännetecknar M.SAHLBERG jewelry är det råa och opolerade som hela tiden spelar mot den Skandinaviska minimalismen. En balans av motsatser.

 

Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord